DESPRE Z-WAVE

Tehnologia Z-Wave e  abordarea complet noua in domeniul automatizarii locuintelor inteligente, fiind momentan cea mai eficienta solutie disponibila pe piata, utilizata la aparate electrice si electrocasnice: senzori, termostate, lumini, alarme, aer conditionat, aparate cafea, sisteme audio-video, usi si ferestre motorizate, etc. Practic tot ce e in casa poate fi automatizat.

Creierul oricarui sistem inteligent este unitatea centrala, la care se conecteaza dispozitive, ce comunica intre ele,  sistemul creat luand astfel forma unei retele virtuale. Protocolul Z-Wave e inovator, e wireless si folosit in siguranta in orice sistem de automatizare. Azi, peste 300 de companii din lume cerceteaza sau produc dispozitive cu tehnologia Z-Wave.

SIMPLU SI EFICIENT

Fiecare dispozitiv Z-Wave din retea primeste sau trimite comenzi, poate sa monitorizeze sau sa controleze functionarea aparatelor din casa, totul fiind centralizat in unitatea centrala, conectata in siguranta la smartphone, tableta sau laptop. Dispozitivele pot functiona individual sau grupat, oferind optiuni nelimitate pentru controlarea aparatelor din casa. Astfel, pentru automatizarea inteligenta nu e nevoie de inlocuirea aparatelor din locuinta, investitia fiind doar in tehnologia Z-Wave.

SIGURANTA SI ECO

Spre deosebire de tehnologia wireless unde semnalul radio e permanent, Z-Wave comunica prin unde radio intrerupte – trimite sau primeste semnale doar cand e nevoie sau cand ii transmiti tu o comanda. Astfel riscurile pentru organismul uman sunt reduse la minim (radiaza intr-un an cat un telefon in 24 de ore tinut aproape de corp), durata aparatelor din casa este prelungita iar proprietarul unei case inteligente economiseste energie, pe termen lung.

RAPID SI PRACTIC

Unitatea centrala Z-Wave se instaleaza in cateva minute, se leaga la conexiunea ta de internet pentru a transmite informatii catre exterior (smartphone, laptop, tableta) apoi foarte usor poate fi adaugat orice dispozitiv la noua retea creata in doar cateva minute, fara expertiza calificata. Spre deosebire de alte tehnologii unde e nevoie sa aduci modificari semnificative in casa, pentru Z-Wave nu e nevoie de cabluri, pereti sparti, praf, sistemul poate fi montat in orice incapare chiar si dupa terminarea finisajelor. Mai mult decat atat, in cazul relocarii resedintei, proprietarul demonteaza si remonteaza cu usurinta sistemul in noua casa, la fel de simplu.

FLEXIBILITATE SI SIGURANTA

Atata timp cat ai unitatea centrala poti adauga sau elimina peste 200 de dispozitive Z-Wave, in functie de nevoile tale. Poti automatiza controlarea luminilor, temperaturii, curentului, aerului conditionat, sesizarea miscarii in cazul efractiei, sau chiar protectie impotriva incendiilor sau inundatiilor. Securitatea sistemului Z-Wave depaseste tranzactiile bancare, avand 4 niveluri de securitate in cazul exploatarii vulnerabilitatii.

PUTERNICA SI COMPATIBILA

Reteaua Z-Wave va invata aparatele din casa conectate si va intelege scopul dispozitivelor controlate, astfel tu ai mereu confirmarea ca un anumit dispozitiv a primit comanda manuala solicitata de tine sau automatizata in functie de scenariu prestabilit. Tehnologia e compatibila cu majoritatea producatorilor ce au produse Z-Wave pe piata (si e doar inceputul), deci nu vei avea niciodata restrictii la achizitii doar de la un anumit producator.

INTELIGENTA INTELIGENTEI

Z-Wave iti poate imbunatati confortul si starea de spirit, pentru ca vei avea siguranta casei si familiei. Poti crea scenarii de trezire sau de intoarcere acasa, personalizate dupa tabieturile tale sau dupa stilul de viata al familiei. Imagineaza-ti ca la trezire cafeaua incepe sa fie facuta, se deschid incet geamurile si luminile, se seteaza temperatura ideala, se aprinde televizorul sau radio-ul pe posturile preferate, s.a.m.d. Poti crea scenarii pentru securitate in cazul plecarii tale in concediu, se armeaza alarma, senzorii de efractie, incendiu sau inundatie si astfel tu iti petreci vacanta cu familia si nu iei grijile cu tine.

CASA TA E MEREU ACASA

Cand esti la job poti opri curentul direct din priza camerei copilului, la care e conectat playstation-ul daca a depasit limita de joaca impusa de tine. Monitorizezi activitatile persoanelor in varsta, dragi tie, sa te asiguri ca totul e in regula. Vezi pe smartphone cine iti suna la usa, sau stingi luminile uitate aprinse acasa, fara sa te mai deplasezi. Iti imaginezi cat timp economisesti?

Z-WAVE POATE SA LE FACA PE TOATE SI E DOAR INCEPUTUL. ACUM DOAR IMAGINATIA TA E LIMITA!

TE INTREBI CAT COSTA UN ASTFEL DE SISTEM?